dilluns, 17 d’octubre del 2011

Coses d'artistes...

Engego aquest blog  d'art i educació amb un retall que vaig guardar del diari La Vanguardia. És una tira còmica de Bill Watterson, il·lustrador i pare de Calvin & Hobbes
Es tracta d'una tira diària de la qual guardo alguns exemplars, ja que trobo fascinant com amb 4 vinyetes sap plasmar i dir tantes coses que et poden fer reflexionar sobre tants temes diferents, com d'educació,  societat... i sempre des de la mirada del jove protagonista, en Calvin, acompanyat del seu amic Hobbes.





Això ens remet al fet que sovint veiem als artistes, en totes les seves disciplines, com a "bitxos raros" per les seves excentricitats i, potser sí que ho són una mica, però també són persones que sovint saben expressar els seus sentiments a través de les seves obres. Aquestes parlen, narren, argumenten, exposen, mostren de manera explícita allò que volen transmetre als seus respectius receptors.

Dit això, m'agradaria exposar què entenc jo per ART.
Entenc l'Art com a qualsevol forma d'expressió que pugui enriquir la nostra sensibilitat. Admiro el talent i l'esforç i rebutgo la comsepció de l'Art, exclusivament, com una mercaderia.
Per això començo un viatge que pretén descobrir una mirada més personal, profunda i sincera de l'art, posant de relleu la gran relació i complementació que té, conjuntament amb l'educació, en el desenvolupament de les persones.

Fins aviat!

2 comentaris:

  1. Quan s'utilitza un text d'un altre s'acostuma a citar. Sense mal rotllo. ;)

    ResponElimina
  2. Elisabet,

    No és tan important saber definir les coses sinó trobar-les el sentit... i sentir-les... El teu projecte-idea segur que t'ajudarà en aquest camí.

    ResponElimina